06:07:12 24.04.2024
Stiri

Dezvăluiri în PREMIERĂ. Un oficial de la București afirmă că 64 dintre actualii DEPUTAȚI de la Chișinău au cetățenia României

Politică 01.03.2018 21:29 Vizualizări7915 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri în PREMIERĂ. Un oficial de la București afirmă că 64 dintre actualii DEPUTAȚI de la Chișinău au cetățenia României


Deputatul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, susține că 64 dintre actualii deputați ai Parlamentului R. Moldova dețin cetățenia României și ar fi fost un gest firesc ca aceștia să-și fi dat acordul de a participa la o ședință comună a legislativelor de la București și Chișinău, cu prilejul aniversării Centenarului Unirii.

„O să vă dau informații în premieră. Cunosc motivele pentru care politicienii de la Chișinău una spun și alta fac, în sensul că au respins propunerea de a avea o ședință solemnă comună. Din rațiuni politice s-a întâmplat acest lucru, considerându-se că în R. Moldova au loc alegeri anul acesta, iar un asemenea gest patriotic pe unii i-ar putea afecta. Acesta este motivul pentru care cei din PD n-au vrut să se afișeze cu un asemenea mesaj în an electoral”, a declarat Tomac în cadrul unei emisiuni de la TV 10.

Acesta a mai adăugat că sunt ipocriți mai ales deputații care dețin cetățenia României. „Ceea ce mi se pare ipocrit este următorul lucru: 64 de parlamentari de la Chișinău dețin și cetățenia română. 64 din 101 sunt cetățeni ai României, deci mai mult de jumătate +1 sunt cetățeni ai României. Dacă acești oameni ar fi cinstiți cu ei și ar vota la fel ca atunci când au depus jurământul, atunci n-ar fi existat nici o problemă”, a mai adăugat reprezentantul partidului condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Amintim că propunerea premierului României, Viorica Dăncilă, de a organiza o ședință comună a legislativelor R. Moldova și României nu a fost susținută de autoritățile de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md