/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ UE cere explicații Slovaciei. Jurnalistul omorât a scris despre deturnările de fonduri europene

01 martie 2018, ora 19:21

Luăm orice acuzaţie sau suspiciune cu privire la deturnarea sau proasta gestiune a fondurilor (europene) foarte în serios”, a declarat Alexander Winterstein, purtător de cuvânt la Comisia Europeană.

Comisia Europeană a transmis o scrisoare autorităților slovace în care le cere informații privind posibila deturnare de fonduri, despre care a scris jurnalistul de investigații, transmite „Agerpres”. Jan Kuciak si logodnica sa au fost asasinați în week-end. Colegii acestuia au dat publicității o versiune nefinalizată a articolului la care lucra jurnalistul.

Jan Kuciak a dezvăluit activitățile unor oameni apropiați mafiei italiene și afacerile acestora în Slovacia”, explică Marek Vagovic, colegul jurnalistului.

Două persoane apropiate unui bărbat sosit în Slovacia, în timp ce era acuzat într-un caz legat de mafia italiană, au acces zilnic la premierul slovac”, scria în articol Jan Kuciak.

Italienii cu legături în mafie au găsit un al doilea cămin în Slovacia: ei au început să facă afaceri, să primească subvenţii, să colecteze fonduri europene, dar mai ales să stabilească relaţii cu persoane politice influente, mergând până la Guvernul slovac”, a adăugat jurnalistul. La Bratislava, sute de persoane s-au adunat săptămâna aceasta pentru a aprinde lumânări în memoria jurnalistului.

Premierul slovac a anunțat o recompensă de un milion de euro pentru orice informație care ar putea ajuta la găsirea responsabililor de această crimă, care, potrivit poliției, este „foarte probabil legată” de activitatea jurnalistului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram