Linkuri accesibilitate

Președintele Klaus Iohannis și prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au discutat despre modificarea legilor justiției


În România, președintele Klaus Iohannis l-a primit pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, cu care a discutat despre modificarea legilor justiției, relatează Agerpres. Timmermans este responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale.

Timmermans a apreciat că societatea românească susţine tot mai mult valorile statului de drept, dar „atacurile publice din ultima vreme la adresa justiţiei creează o imagine negativă României”. Totodată, oficialul european a exprimat apreciere pentru rezultatele foarte bune obţinute de România în ultimii ani în lupta anticorupţie, relatează Agerpres, citând o declarație de presă a președinției române.

Acum o săptămână, ministrul justiției Tudor Toader a cerut demiterea procurorului șef la DNA, Laura Codruța Kovesi. Propunerea a primit deja aviz negative din partea Consiliului Superior al Magistraturii dar decizia finală aparţine președintelui țării.

În cursul întrevederii de la Palatul Cotroceni, președintele Iohannis a apărat din nou DNA, afirmând că „eficienţa activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în domeniul luptei împotriva corupţiei este de necontestat”.

XS
SM
MD
LG