Benjamin Melniker, producătorul filmelor cu Batman, a decedat la 104 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Benjamin Melniker, producător al filmelor cu Batman timp de trei decenii, a decedat la vârsta de 104 ani, informează DPA.

Melniker a încetat din viaţă luni în Roslyn Harbour, statul New York. Colegul său, producătorul Michael E. Uslan, l-a descris, într-o postare pe Facebook, ca o figură „legendară” a industriei de divertisment.

„Ben m-a învăţat că singurul lucru pe care îl iei cu tine atunci când mori şi îl laşi în urma ta este renumele”, a scris Uslan.

Melniker şi-a început cariera în compania MGM, în 1939, şi a parcurs toate treptele administrative până la funcţia de vice-preşedinte şi preşedinte al comitetului de selecţie a filmelor din cadrul studioului, a spus Uslan.

Supranumit „Leul MGM”, Melniker a organizat producţia peliculelor „Ben Hur”, „Doctor Zhivago” şi „2001: A Space Odyssey”.

După ce a plecat din MGM, în parteneriat cu Uslan, a cumpărat, în 1979, drepturile de ecranizare pentru seria de benzi desenate „Batman”, realizate de DC Comics. A fost producătorul seriei de la filmul realizat de Tim Burton în 1989, până la cea mai recentă producţie, „Justice League”, din 2017.

Deşi a participat la realizarea unora dintre cele mai răsunătoare succese cinematografice din ultimii 30 de ani, Melniker era o „persoană modestă”, îl descrie Uslan.

„Mi-a spus că ştia toate poveştile care se auzeau în culisele MGM în acei ani, dar n-ar fi dezvăluit lucruri care ar fi avut un impact negativ asupra acelor oameni, copiii sau nepoţii lor. Ben era un tip de treabă”, a mai spus fostul său coleg.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...