/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

CEC vine cu precizări. Nu are bani în buget pentru organizarea alegerilor din Bălți și Chișinău

missing
28 februarie 2018, ora 17:03

CEC-ul menționează că pentru cele două scrutinuri nu au fost planificate surse financiare în bugetul de stat. Instituția face actualmente o estimare a cheltuielilor necesare pentru organizare acestora, după care va lua decizia privind alegerile locale noi în cadrul unei ședințe publice.

Reamintim că anterior, secretarii consiliilor municipale respective au comunicat Comisiei Electorale Centrale despre faptul că primarul municipiului Chișinău, dl Chirtoacă Dorin, și primarul municipiului Bălți, Usatîi Renato, și-au dat demisia.

Adresa din partea secretarului Consiliului municipal Chişinău a fost înregistrată la Comisie în data de 19 februarie 2018, iar cea trimisă de secretarul Consiliului municipal Bălți a fost recepționată de Comisie la data de 20 februarie 2018.

Potrivit Codului electoral, alegeri locale noi au loc dacă primarul a demisionat, iar data alegerilor noi se stabileşte de către Comisia Electorală Centrală în termen de cel mult 30 de zile de la data constatării circumstanțelor sus-menționate, cu cel puţin 60 de zile înainte de ziua alegerilor, cu condiția că alegerile noi vor avea loc concomitent cu alte alegeri locale noi deja stabilite, de cel mult 2 ori pe an, primăvara şi toamna.

Comisia Electorală Centrală a stabilit deja pentru data de 20 mai 2018 desfășurarea alegerilor locale noi în alte 5 localități.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram