Doi moldoveni, reținuți pentru trecerea ilegală a frontierei cu Ucraina. Cetățenia unui alt bărbat reținut nu a putut fi identificată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi moldoveni și o persoană neidentificată deocamdată au fost reținuți în zona de frontieră. Bărbații sunt bănuiți de încălcarea frontierei de stat și riscă cercetare penală pentru ilegalitatea comisă. Incidentele au fost înregistrate de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Palanca și echipa mobilă a Direcției Regionale Est.

În dimineața zilei de astăzi, 28 februarie 2018, polițiștii de frontieră care își desfășurau activitatea pe sectorul din responsabilitatea SPF Palanca au fost alertați de urmele lăsate pe stratul de zăpadă, care veneau dinspre Ucraina. Operativ s-au luat contactele cu grănicerii ucraineni și de comun cercetate circumstanțele incidentului constatat. În informațiile oferite de colegii ucraineni, erau vizați doi tineri în vârstă de 27 și 25 ani care s-au aventurat în traversarea ilegală a frontierei, deoarece pe numele lor era pusă interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

La scurt timp, polițiștii de frontieră au reținuți cei doi conaționali, ce se îndreptau spre interiorul țării fără acte de călătorie, fapt ce a tergiversat confirmarea identității. În timpul audierilor, s-a aflat că tinerii erau locuitori ai satului Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Aceștia au ajuns pe teritoriul Ucrainei ilegal în luna octombrie a anului precedent, unde erau antrenați în câmpul muncii. Recent au decis să se întoarcă în țara natală urmând aceeași metodă.

În prezent, persoanele sunt reținute pentru 72 de ore și cercetate penal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

Un alt bărbat ce înainta confuz în zona de frontieră a fost reținut de către echipa mobilă a Direcției Regionale Est, în apropiere de satul Antonești, raionul Ștefan Vodă. Oprit și supus verificărilor, persoana a comunicat polițiștilor de frontieră că deține cetățenia Republicii Moldova, însă nu a putut confirma cele spuse, din lipsa de documente și a existenței sale chiar în baza de date.

Mai mult, bărbatul de 50 de ani a recunoscut că a traversat frontiera în afara punctului de trecere din Ucraina, având domiciliul în orașul Odessa, iar motivul pentru care dorea să ajungă în R. Moldova era să viziteze o rudă apropiată. Cetățeanul neidentificat se află în plasament la sediul Biroului Migrație și Azil până la elucidarea circumstanțelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...