Un tânăr de 19 ani originar din Rîșcani, condamnat la 24 de ani de detenție pentru omorul unui consătean

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un tânăr de 19 ani, locuitor al raionului Rîşcani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omorul unui consătean. Iar pentru că recent acesta mai fusese condamnat pentru vătămare corporală, prin cumul parțial de pedepse i-a fost stabilită pedeapsa definitivă – 24 ani de închisoare. Alți doi bărbați care au urmărit acțiunile tânărului fără a interveni, au fost condamnați pentru lăsare în primejdie, care a provocat decesul victimei la câte 2 ani de închisoare fiecare.

Potrivit probelor acumulate de procurori, în aprilie 2017, inculpatul, aflându-se în ospeție la consăteanul său, împreună cu doi amici, au consumat băuturi alcoolice. În continuare, agresorul, a luat la bătaie gazda, după care l-a electrocutat cu un cablu electric și l-a strangulat. Toate acțiunile ilegale ale inculpatului au avut loc în prezența celorlalți doi oaspeți, care au lăsat victima fără ajutor, aceasta decedând în propria casă în urma leziunilor grave cauzate.

Prin aceeași sentință s-a dispus încasarea de la inculpați în beneficiul succesorului părții vătămate a sumei de 250 mii lei drept prejudiciu moral cauzat prin infracțiune.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...