Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.02.2018

Funcționarea regimului fără vize pentru cetățenii Republicii Moldova discutată la nivel înalt la Bruxelles

Funcționarea regimului fără vize pentru cetățenii Republicii Moldova discutată la nivel înalt la Bruxelles

Pe data de 27 februarie 2018 Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

Ministrul Ulianovschi a salutat constatarea Comisiei Europene din primul Raport privind Mecanismul de Suspendare a Regimului de Vize din 20 decembrie 2017, precum că țara noastră în continuare îndeplinește criteriile, care au stat la baza liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană. În aceeași ordine de idei, oficialul moldovean a prezentat evoluțiile în implementarea recomandărilor înaintate în raportul respectiv, în special referindu-se la punerea în aplicare a noii Legi cu privire la prevenirea și combatarea spălării banilor și finanțării terorismului și operaționalizarea Autorității Naționale de Integritate. De asemenea, a fost comunicată disponibilitatea țării noastre de a contribui cu informații relevante la următorul raport al Comisiei Europene.

Potrivit MAEIE, Comisarul Avramopoulos a apreciat eforturile autorităților moldovenești depuse pentru funcționarea eficientă a regimului fără vize cu UE și le-a încurajat să continue acțiunile inițiate în vederea realizării recomandărilor înaintate în raportul din decembrie 2017. Totodată, a fost exprimată disponibilitatea Comisiei Europene de a susține Republica Moldova în procesul de implementare.

Adițional, înalții oficiali au avut un schimb de opinii în privința prerspectivelor dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul migrației și afacerilor interne, în special în contextul marcării în anul 2018 a celei de-a 10 aniversări a Parteneriatului de Mobilitate RM – UE. De asemenea, Comisarul Avramopoulos a fost invitat să viziteze țara noastră pe parcursul anului curent. 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus