icon

Premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă au discutat cu reprezentanții Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

27-02-2018 17:45
947

Modalitățile de intensificare a cooperării la nivel local dintre Republica Moldova și România au fost discutate astăzi, în cadrul Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, la care au participat prim-ministrul Pavel Filip și premierul României, Viorica Dăncilă.

 

Pavel Filip a apreciat activitatea platformei, care reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, UTA Găgăuzia și trei județe din România - Iași, Prahova și Bistrița-Năsăud. „Această platformă este extrem de necesară pentru stabilirea de noi parteneriate, pentru efectuarea schimbului de experiență și de bune practici”, a spus premierul. Astfel, Pavel Filip a îndemnat autoritățile locale, membre ale Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, să valorifice din plin oportunitățile oferite în acest format de cooperare.

 

Totodată, Pavel Filip a asigurat de toată deschiderea Guvernului în comunicarea cu administrația publică locală, menționând că dinamizarea dialogului este o prioritate pentru anul curent, dovadă fiind frecventele întâlniri cu autoritățile locale organizate în ultima perioadă.

 

Prim-ministrul român, Viorica Dăncilă, a confirmat că Executivele de la Chișinău și București intenționează să extindă buna colaborare existentă la nivelul central pe segmentul administrației locale, această cooperare fiind esențială pentru parcursul european al Republicii Moldova. Oficialul român a subliniat și relevanța activităților desfășurate de Asociație, menționând necesitatea intensificării schimburilor interculturale.

 

La rândul lor, membrii Asociației au transmis un mesaj de mulțumire autorităților române pentru asistența financiară în realizarea diferitor proiecte sociale. De asemenea, participanții la reuniune au analizat stadiul activităților curente și au trasat prioritățile pentru perioada următoare.

 

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost constituită în anul 2005. Scopul acesteia este de a îmbunătăți relațiile între comunitățile locale și autoritățile centrale, pentru a asigura dezvoltarea sustenabilă și echilibrată a regiunilor. Activitățile Asociației acoperă domenii variate de interes, de la economie, infrastructură, agricultură și dezvoltare rurală, până la educație, societate informațională și cultură.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31