/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Ofițerul CNA, care a sustras 50 de mii de euro și un kg de aur dintr-un dosar, s-a ales doar cu o amendă

missing
27 februarie 2018, ora 18:23

Potrivit deciziei, pentru a se asigura executarea pedepsiei cu amendă, se păstrează sechestrul asupra unui teren pentru construcții de 0,04 hectare bunului imobil-teren pentru construcții cu suprafața de 0,04 ha, amplasat în raionul Criuleni, s. Logănești, aplicat prin ordonanța din 28 august 2017.

Totodată, condamnatului i-au fost confiscate mijloacele băneşti în sumă totală de 51 000 euro și a unui plic pe cu mențiunea de „1000 euro”.

Amintim că, ofiţerul a fost reţinut în vara anului trecut pentru 72 de ore după ce, dintr-un dosar pe care-l gestiona au dispărut mai multe probe. Procurorii au inițiat o cauză penală și au stabilit gestionarea frauduloasă a diferitor corpuri delicte (sume de bani şi obiecte din aur), admisă de către Richicinschii în mai multe dosare privind acte de corupţie din procedura sa.

În cadrul urmăririi penale procurorii anticorupţie, cu autorizarea judecătorului de instrucţie, au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 120 000 lei. De asemenea, învinuitul a asigurat restituirea integrală a prejudiciul în valoare de 1 218 129 lei. Menționăm că, Richicinschi și-a recunoscut vinovăția și a solicitat examinarea cauzei în procedură specială în baza probelor administrate la faza de urmărire penală, conform procedurii prevăzute de art.3641 din Codul de procedură penală.

Reamintim că, ofițerul CNA Cristian Richicinschi este fiul lui Iurie Richicinschi, cel care a ocupat în ultimii ani mai multe funcții importante în stat, el fiind consilierul democratului Marian Lupu, în perioada în care acesta deținea funcția de președinte interimar al R. Moldova, secretar al Consiliului Suprem de Securitate, dar și director adjunct al Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram