Banca Națională pune în circulație monedele metalice cu nominalul de 1 și 2 lei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Banca Națională a Moldovei a anunțat punerea în circulație a unor noi monede metalice. Deocamdată însă BNM refuză să spună dacă este vorba de cele cu nominalul de 1 și 2 lei, pentru care a organizat anterior un concurs public. Totuși, surse demne de încredere au declarat că este vorba chiar de monedele promise în vara acestui an.

„Vă aducem la cunoștință că miercuri, 28 februarie 2018, Banca Națională a Moldovei va organiza un eveniment dedicat monedei naționale la cea de-a 25-a aniversare, la care va fi anunțată”, se arată într-un anunț făcut public de BNM. Totodată, Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului anunță participarea la eveniment a speakerului Andrian Candu.

Vedeţi şi: BNM vrea să emită monede de 1 și 2 lei. Deși e o cerință a FMI, Guvernul se opune

Solicitată de Independent.md, purtătorul de cuvânt al BNM, Rodica Teleucă, a refuzat să ofere un răspuns la întrebarea privind valoarea nominală a monedelor, precizând că totul va fi anunțat la evenimentul preconizat pentru ora 10:00 a zilei de mâine, 28 februarie.

Totuși, din surse demne de încredere, am aflat că este vorba despre monedele de 1 și 2 lei. Aspectul acestora însă este ținut în secret, conceptul urmând a fi prezentat mâine.

Despre intenția de a pune în circulație o monedă nouă, de 2 lei, și de a schimba bancnota de 1 leu pe o monedă cu aceeași valoare BNM a anunțat la începutul lunii iunie. În perioada iunie-august a organizat un concurs public privind elaborarea conceptului pentru designul noilor monede.

Vedeți și: (VIDEO) Cum vor arăta monedele de 1 şi 2 lei. Banca Naţională are deja primele concepte

Banca centrală anunța că a ales mai multe concepte și că designul final va fi executat de către specialiștii monetăriei care a câștigat licitația organizată de către BNM. Detalii nu au fost făcute publice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...