/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Rutele la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere au fost modificate

missing
27 februarie 2018, ora 18:00

La elaborarea sistemului de rute de examinare propus pentru SCCA Chişinău s-au exclus sectoarele de drum public cu o intensitate a circulaţiei rutiere foarte sporită şi cele pe care deseori se produc ambuteiaje. Noul sistem permite examinarea a trei candidaţi pe o rută fără a se reveni la punctul de pornire, ceea ce va contribui la fluidizarea procesului de evaluare.

Astfel, pentru Secția calificare a conducătorilor auto din municipiul Chişinău numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D au fost reduse de la zece la cinci. Lungimea rutei s-a mărit de la 6,6 km – 8,2 km la peste 21 km, astfel fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km. La fel s-a micșorat și numărul rutelor de examinare la categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE de la cinci la trei. Și în acest caz lungimea rutei s-a mărit de la 8 km la 24 de km, iar fiecărei persoane revenind-ui câte 8 km.

Pentru Secția înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din municipiul Bălţi, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E şi D, au fost modificate rutele de examinare nr. 5 şi nr. 6, concomitent a fost aprobată și o rută nouă, ruta nr. 9. Lungimea traseelor este de la 7,5 km la 9,5 km. Pe fiecare rută va fi examinată câte o singură persoană. La categoriile/subcategoriile C1, C1E, C şi CE sunt aprobate patru rute de examinare. Lungimea lor variază între 10 – 19 km și prevede examinarea uneia sau a două persoane, în dependenţă de lungimea rutei.

Reamintim că, în prezent, selecția rutelor pentru fiecare candidat examinat în parte se efectuează aleatoriu, printr-un sistem automatizat. De asemenea, înainte de susținerea probei practice, în scopul acomodării cu vehiculul utilizat în procesul de examinare, candidatului i se oferă posibilitatea de a parcurge o distanţă de până la 100 de metri, care nu se include în procedura de evaluare.

Noile rute de examinare pot fi vizualizate accesând ACEST link.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram