/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Premierul României la Chișinău. Dăncilă: „Vom continua să investim în modernizarea Moldovei”

missing
27 februarie 2018, ora 17:21

Filip a anunțat că ieri, întreprinderea ”Transgaz” din România a câștigat concursul de privatizare a întreprinderii de stat ”VestMoldTransGaz” care a gestionat până acum gazoductul Iași – Ungheni. Prin urmare, investitorul român și-a asumat obligația de a construi gazoductul Ungheni-Chișinău în cel mult doi ani, cu o investiție de până la 93 de milioane de euro.

Trebuie să recunoaștem că Transgaz România și dacă vreți statul român până la urmă și-a confirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru. Dacă până acum vorbeam de posibilitatea de a importa gazele naturale doar dintr-o singură sursă, această investiție ne va asigura să diversificăm sursele de import a gazelor naturale,” a declarat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova.

Operaționalizarea inter-conectorului Ungheni – Chișinău reprezintă o prioritate nu numai pentru București și Chișinău, ci este un proiect major cu relevanță regională pe agenda Uniunii Europene. Suntem interesați de finalizarea cât mai rapidă a negocierilor dintre Transgaz și partenerul din Republica Moldova,” a menționat Viorica Dăncilă, premierul României.

Viorica Dăncilă a spus că România va continua să investească în modernizarea Republicii Moldova. În acest sens, premierul român a vorbit despre faptul ca la următoarea ședință comună a celor două guverne, autoritățile de peste Prut ar putea decide cum vor fi cheltuiți restul banilor din ajutorul nerambursabil acordat de România.

Vrem să facem investiții punctuale, de aceea, până la prima ședință comună de Guvern, prioritățile le va stabili Guvernul RM, astfel încât, în ședința de Guvern să venim cu suma pe care am promis că o vom da Republicii Moldova. Vom avea o discuție punctuală pe fiecare element care presupune folosirea acestor fonduri,” a adăugat Dăncilă.

În acest sens, Dăncilă a anunțat că ședința comună a guvernului României și Moldovei va avea loc în prima jumătate a acestui an. În cadrul vizitei sale la Chișinău, premierul român a avut o întrevedere și cu șeful Legislativului, Andrian Candu, precum și cu membrii Asociației Investitorilor Români din Moldova.

România este unul din cei mai importanți parteneri și donatori ei Republicii Moldova. Printre cele mai cunoscute proiecte realizate cu suportul financiar al Guvernului de la București se numără renovarea a 933 de grădinițe pentru care statul vecin a oferit 23 de milioane euro, acordarea a peste 100 de microbuze școlare, renovarea Sălii cu Orgă pentru care Moldova a primit peste 1,5 milioane de lei, precum și a Muzeului de Artă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram