Chirtoacă l-a acuzat pe Plahotniuc în protejarea killerului Druță

Ex-primarul Dorin Chirtoacă a mărturisit despre discuția sa cu fostul judecător la Curtea Supremă de Justiție, care s-a opus eliberării autorității din lumea interlopă Ion Druță, alias Vanea Pisateli.

Chirtoacă s-a referit la o discuție recentă cu fostul judecător CSM Ion Arhiliuc, care a avut o Opinie sepatată la momentul rejudecării de către Curtea Supremă de Justiție a dosarului Ion Druță, acuzat de triplul asasinat. ”Atunci când s-a luat o hotărâre stranie a Curții Supreme de Justiție privind eliberarea lui Druță, Dl Arhiliuc a dat o Opinie separată și a spus că nu este de acord.

”Știi că atunci eu, fiind judecător la Curtea Supremă, eram presat, de câteva ori s-a amânat ședința și toți îmi spuneau: ”Plahotniuc a cerut lucrul acesta, sunt și bani, sunt de toate. Tu ia și conformează-te”, – a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii În PROfunzime, relatând despre discuția cu fostul judecător al CSJ Ion Arhiliuc.

Decizia Curții Supreme de Justiție, la care se referă Chirtoacă, a fost adoptată în martie 2014. Atunci, Druță, condamnat la 20 de ani de închisoare, a ajuns în libertate, dupa ce Curtea Suprema de Justitie a casat decizia Curtii de Apel din 12 iulie 2013, cu remiterea la rejudecare. Ulterior, după ce autoritățile române au emis un mandat de arest pe numele lui Ion Druță, acuzat de crime pe teritoriul României, acesta a fost din nou plasat în arest în Moldova, fiind acuzat de vânzarea ilegală de armament.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.