icon

Premierul Pavel Filip: România și-a reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a Republicii Moldova

27-02-2018 13:22
676

Proiectele de interconectare energetică și perspectiva operaționalizării gazoductului Ungheni-Chișinău au fost discutate astăzi, de prim-ministrul Pavel Filip și prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, aflată în prima sa vizită de lucru în țara noastră.

 

Șefii de Guverne au salutat deschiderea la Chişinău a reprezentanţei companiei românești de transport a gazelor naturale „Transgaz” şi decizia acesteia de a participa la concursul investiţional de privatizare a întreprinderii de stat „Vestmoldtransgaz”. Ieri, 26 februarie, Comisia pentru desfășurarea concursurilor de privatizare a anunțat că întreprinderea moldovenească SRL „Eurotransgaz” și compania românească „Transgaz” SA, ca asociat unic, a fost anunțat câștigător al competiției.

 

În context, premierul Pavel Filip a subliniat că prin intermediul acestui exercițiu, „Transgaz” România și statul român și-au reconfirmat bunele și serioasele intenții de a contribui la creșterea securității energetice a statului nostru. „Această investiție ne va permite să diversificăm sursele de import a gazelor naturale, fapt care stă la baza securității energetice a unui stat. Va avea de câștigat nu doar investitorul, nu doar statul român sau Republica Moldova, dar, în final, vor avea de câștigat consumatorii de gaze naturale, cetățenii Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

 

„Operaționalizarea interconectorului Ungheni-Chișinău reprezintă o prioritate nu numai pentru București și Chișinău, ci este un proiect major, cu relevanță regională pe agenda Uniunii Europene în cadrul politicii privind dimensiunea estică”, a adăugat premierul Viorica Dăncilă.

 

SRL „Eurotransgaz” și-a confirmat intenția de a-și asuma obligația construcției gazoductului Ungheni-Chișinău în termen de până la doi ani și angajamentul de a investi în acest scop până la 93 milioane de euro.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31