PD „se spală” de consilierul local din Briceni care a ucis un copil urcând beat la volan. Deputatul Corneliu Dudnic, avertizat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deputatul democrat Corneliu Dudnic, care a declarat că va fi primul care va lua arma pentru a apăra autonomia Găgăuziei, în cazul în care Republica Moldova se va uni cu România, a fost avertizat de formațiunea din care face parte, pentru a se abține pe viitor de la astfel de declarații „chiar și ipotetice” de instigare la violență. Totodată, consilierul local Iurie Groza, din partea Partidului Democrat, care, fiind în stare de ebrietate a accidentat mortal un copil de șapte ani, urmează a fi exclus din rândurile formațiunii.

Anunțul a fost făcut azi de către președintele PD, Vlad Plahotniuc, după ședința săptămânală a partidului.

„Partidul Democrat nu obișnuiește să cenzureze declarațiile, opiniile, pro sau contra unui subiect. Fiecare are dreptul la opinia lui personală. Totodată, Partidul Democrat nu acceptă instigarea la violență, declarații care implică chiar și ipotetic instigarea la violență, declarații care implică chiar și ipotetic folosirea forțelor sau armelor. De aceea, Corneliu Dudnic a fost avertizat că Partidul Democrat nu acceptă astfel de declarații virulente și a fost prevenit să evite pe viitor astfel de abordări”, a declarat Plahotniuc de la tribuna din sediul formațiunii.

Acesta s-a referit și la cazul accidentului comis de democratul Iurie Groza, consilier local în satul Corjeuți, raionul Briceni. „Partidul Democrat condamnă cu fermitate astfel de comportament, atât înainte de accident, atunci când domnul Iurie Groza s-a urcat la volan în stare de ebrietate, cât și după accident, când a fugit de la locul accidentului. Noi nu vom tolera niciodată astfel de comportament iresponsabil și laș din partea nimănui”, a afirmat Plahotniuc.

Vedeți și: Șoferul care, fiind în stare de ebrietate, a tamponat mortal un copil din Corjeuți este consilier local din partea PDM

Astfel, acesta a anunțat că a solicitat biroului teritorial Briceni să demareze „toate procedurile statutare” pentru a-l exclude pe Iurie Groza din rândurile Partidului Democrat. „În același timp, institutele de forță trebuie să-și facă ancheta până la capăt pentru a lua o decizie corectă”, a mai afirmat acesta.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...