/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Premierii României și Moldovei refuză să răspundă de ce au contramandat vizita la grădinița din Bardar, acolo unde educatorii sunt în grevă

27 februarie 2018, ora 12:14

Potrivit programului vizitei premierului României, Viorica Dăncila urma să meargă astăzi la grădinița din Bardar, care a fost reparată și renovată din banii Guvernului României, însă în această dimineață programul a fost modificat, iar vizita a fost exclusă.

Întrebată de reporterul TV8 care este motivul pentru care vizita a fost contramandată, Pavel Filip nu a lăsat-o pe Viorica Dăncilă să răspundă la întrebare, menționând că lui trebuie să îi fie adresată întrebarea.

„Nu cred că doamna prim-ministru știe care e situația într-o grădiniță de la Bardar. Programul a fost elaborat de noi împreună cu Ambasada României și a fost coordonată cu partea română. Dacă vreți să vorbim de nivelul de salarizare, nu e doar problema acestei grădinițe. Putem face multe declarații populiste și pot să vă spun de nivelul jos de salarizare în cadrul ministerelor, dar și a celor care activează în domeniul culturii, educației și administrației publice locale. E mai bine să ne resuflecăm mânecile și să implementăm agenda de reforme, să atragem investiții prin intermediul lor, să avem impozite care vin în bugetul statului și să ne permite să oferim salarii mai înalte pentru toate categoriile de funcționari”, a declarat Pavel Filip.

Menționăm că angajații grădiniței Mărțișor din Bardar refuză să mai lucreze cu salariul mizer pe care îl au și cer un adaos la cei 1 100 de lei pe care îi primesc.

Premierul Viorica Dăncilă se va afla astăzi la Chişinău, pentru o vizită oficială în cursul căreia va avea convorbiri şi declaraţii comune cu premierul Pavel Filip şi va participa la inaugurarea Asociației Investitorilor Români din Republica Moldova. Aceasta este prima vizită oficială bilaterală în Republica Moldova pe care o face premierul Dăncilă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram