12:00:48 19.04.2024
Stiri

Contractul privind extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău ar putea fi semnat mâine, în cadrul vizitei premierului României în R. Moldova

Știri 26.02.2018 18:06 Vizualizări1681 Autor: Ziarul National
Contractul privind extinderea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău ar putea fi semnat mâine, în cadrul vizitei premierului României în R. Moldova


Un contract cu privire la construirea unui gazoduct şi distribuirea de gaz în partea vestică a Republicii Moldova, de la Iaşi-Ungheni până la Chişinău, ar putea fi semnat în cadrul întrevederii de mâine dintre premierul României, Viorica Dăncilă, şi şeful Guvernului de la Chişinău, Pavel Filip.

Cei doi premieri vor discuta despre întărirea cooperării dintre cele două guverne, transmite TVR. În cadrul vizitei în Republica Moldova, Viorica Dăncilă va fi însoţită de miniştrii care se ocupă de domeniile ce vor fi subiectele principale ale întâlnirii.

Un domeniu foarte important îl reprezintă energia. Aici se derulează o serie de proiecte care vizează conectarea fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spaţiul energetic european, în concordanţă cu obiectivele integrării economice în Uniunea Europeană.

Anterior, ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că premierul Viorica Dăncilă va inaugura oficial Sala cu Orgă, care a fost refăcută cu fonduri nerambursabile din partea României, va vizita și una dintre numeroasele grădinițe care a fost de asemenea reabilitată cu sprijinul Guvernului Român și, în același timp, vom semna un protocol de colaborare culturală între România și Repubica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md