O tânără de 27 de ani din capitală, reținută pentru proxenetism. A convins patru fete între 19 și 24 de ani să se prostituieze

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O tânără de 27 de ani, originară din capitală este cercetată pentru proxenetism. Pe parcursul lunilor ianuarie–februarie curent, tânăra care a fost anterior judecată pentru infracțiuni similare a fost documentată de către polițiștii sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chişinău de comun cu procurorii oficiului Rîșcani care au demascat activitatea criminală a tinerei.

Potrivit datelor acumulate de către forțele de ordine, tânăra acționa conform unui plan bine determinat, urmărind scopul înlesnirii și obținerii de foloase în rezultatul practicării prostituției de către alte persoane, le-a determinat și convins pe patru fete cu vârstele cuprinse între 19-24 ani, să practice prostituția într-un apartament închiriat din sectorul Rîșcani al capitalei. Rolul lor era să identifice eventualii clienți prin intermediul rețelelor de socializare, publicând anunțuri în acest sens.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații bănuita a fost reținută în flagrant delict după ce a primit banii, pentru prestarea serviciilor sexuale de către una dintre fete. Ulterior, fiind efectuate percheziții autorizate în apartamentul predestinat pentru prestarea serviciilor sexuale unde locuiau cele patru fete, cât și la domiciliul bănuitei, polițiștii au depistat mijloace financiare în sumă de 121.000 lei, 220 euro și 100 dolari, 17 telefoane mobile cu care conversau cu potențialii clienți, un carnet cu inscripții de ciornă, acte de identitate a persoanelor implicate la practicarea prostituției.

Tânăra a fost reținută pe un termen de 72 de ore și este cercetată penal pentru proxenetism. Conform legislației penale în vigoare bănuita riscă o pedeapsă cu închisoare de la 4 ani până la 7 ani.

Polițiștii și procurorii continuă investigațiile în vederea identificării și reținerii complicilor în acest caz.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...