(foto) Cine sunt câștigătorii concursului de robotică „First Lego League Moldova” din acest an

Безымянный

Ediția a IV-a a concursului de robotică „First Lego League Moldova” s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie 2018 și a întrunit peste 500 de participanți – elevi, profesori, suporteri și voluntari, grupați în 26 de echipe, inclusiv 2 din România. Competiția marchează succesul și impactul inițiativei naționale Robotica Educațională, implementată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu asistența tehnică și financiară a partenerilor externi.

În acest an, participanții la concurs au reflectat în proiectele lor tematica „HydroDinamics”, încercând să identifice soluții pentru explorarea amplasării, utilizării, depozitării și circulației apei. Astfel, Republica Moldova se raliază tendințelor internaționale de transformare digitală a educației. În prezent, peste 5.000 de elevi din 112 școli din toată țara studiază cursul opțional de robotică, consolidându-și abilitățile STEM (Science, Technology, Engineering and Math). Cercetările demonstrează că elevii care învață robotica sunt mai predispuși să urmeze o carieră în IT, științe, inginerie.

Campionii ediției din 2017 s-au clasat pe locul 41 din 163 de țări participante la competiția mondială desfășurată la Washington, SUA. În 2018, aceeași echipă va reprezenta Republica Moldova la campionatul european care va avea loc la Tallinn, Estonia. Echipa câștigătoare RoboRangers” a primit un certificat în valoare de 50.000 lei.

În cadrul competiției respective participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață.

Concursul „First Lego League Moldova” se desfășoară sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind organizat de către Proiectul de Competitivitate Moldova și Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) și a Guvernului Suediei în cadrul Programului național de studiere a roboticii „ROBOCLUB”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente