Igor Dodon a numit toleranța și egalitatea de gen “învățături false”. Declarațiile au trezit nemulțumire pe Internet

Într-un mesaj postat pe Facebook dedicat sărbătorii religioase Duminica Triumfului președintele Igor Dodon a calificat toleranța, liberalismul și egalitatea de gen drept “învățături false”, declarație care a trezit nemulțumirea internauților, în special a activiștilor civici.

Igor Dodon a mai scris, după vizita la Mănăstirea din Zloți, că se încearcă “de a ne impune să credem că credința noastră ortodoxă, valorile noastre familiale sînt niște valori permitate și depășite”.

Declarația a trezit sute de comentarii de nemulțimire pe rețelele de socializare. “Spuneți-i cineva lui Dodon (cine are acces la el), că toleranța nu este doar despre LGBT (cu care el are ce are) iar egalitatea de gen nu e doar despre Maia Sandu. Sau nu-i pasă de egalitatea de gen pentru că nu are fiice?”, a scris activista Angelica Frolov.

La câteva ore de la publicarea mesajului consilierului Președintelui, Ion Ceban, a anunțat că postarea nu ar fi fost făcută de Igor Dodon. Mai mult ca atât, declarațiile scandaloase au fost șterse din postare. Ceban a calificat gafa drept “greșeală regretabilă” și și-a cerut scuze celor “care s-au simțit lizați”.

Moldova.org, fiind o instituție media care promovează drepturile omului, condamnă declarațiile lui Igor Dodon, calificându-le drept discriminatorii, homofobe și sexiste, care vin în contradicție cu drepturile fundamentale ale fiecărui cetățean.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.