/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Doi moldoveni au vrut să treacă vama cu acte false pentru automobile. Ce s-a întâmplat mai departe

missing
24 februarie 2018, ora 16:27

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de vineri, 23 februarie. Ce doi moldoveni, de 28 și respectiv 35 ani, s-au prezentat pe sensul de ieșire de pe teritoriul Republicii Moldova prin punctul de trecere Palanca.

Unul dintre ei se afla la volanul unui mijlocul de transport de model Mercedes 305G, iar celălalt conducea au autoturism de model BMW 325, ambele automobile erau înmatriculate în Marea Britanie. Persoanele s-au apropiat în zona de control, pentru autorizarea trecerii, la scurt timp unul după celălalt.

În timp ce așteptau ca inspectorii Poliției de Frontieră să se prezinte pentru a le solicita actele de călătorie, aceștia s-au afirmat prin comportamentul lor ca doi amici. În cadrul verificărilor tuturor documentelor, polițiștii de frontieră au depistat semne incontestabile de falsificare pe ambele certificate de înmatriculare ale mijloacelor de transport, falsul fiind confirmat și după cercetarea cu ajutorul tehnicii din dotare.

Conducătorii auto, supuși controlului suplimentar și audierii, s-au abținut de a oferi declarații despre cele depistate și nici nu doreau să colaboreze cu angajații Poliției de Frontieră pentru elucidarea circumstanțelor. Mai mult decât atât, persoanele s-au comportat ca doi străini în timpul interogatoriului, evocând că nu se cunosc.

În rezultat, au fost întocmite procese verbale de ridicare a certificatelor de înmatriculare și trasmise către expertiză, iar mijloacele de transport au fost reținute până la finalizarea cercetărilor pe teritoriul punctului de trecere Palanca.

Astfel, ambii conducători auto nu au avut posibilitatea să-și continue călătoria și au făcut cale întoarsă spre interiorul țării.

Bărbații riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram