Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, a plecat de acasă. Un copil din Lopatnic, pierdut de părinți, găsit în zona de frontieră

Pentru a scăpa de pedeapsa părinților, un minor din satul Lopatnic, raionul Edineț, a pornit pe jos într-o direcție necunoscută, astfel rătăcindu-se în zona de frontieră. La intervenția polițiștilor de frontieră acesta fost depistat și întors în familie.

Cazul a avut loc pe 23 februarie, în jurul orei 15.30. La sediul Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic s-a apropiat un locuitor al satului Lopatnic și a solicitat ajutorul polițiștilor de frontieră în căutarea feciorului, de doar 11 ani, care lipseae de câteva ore.

Operativ, în baza informațiilor dispuse a acționat grupa de intervenție, fiind luate sub observare și verificare toate căile de acces în localitate, inclusiv cele ce duc spre linia de frontieră. În cadrul acțiunilor a participat și patrupedul Poliției de Frontieră Leo.

După o oră de căutări, la aproximativ 500 de metri de satul Lopatnic a fost văzut un copil care înainta pe traseul ce leagă localitatea de orașul Edineț. La fața locului, polițiștii de frontieră au identificat minorul pierdut.

Ulterior, copilul a ajuns în siguranţă în familie, însă au fost atenționați părinți să fie atenți și să nu lase fără supraveghere minorul.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.