/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Scandalul carității: Procurorul General explică de ce nu au fost audiați până acum fondatorii Caritate.md

missing
23 februarie 2018, ora 18:35

Procurorul Harunjen a menționat că dosarul a fost pornit din luna decembrie 2016 și vizează aspectul infracțiunii de sustragere, prin escrocherie, a mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari.

„ – Dar sunt vizate persoane, administratorii acestui portal Caritate.md, acestei fundații de caritate? 
– Nu vă pot da acum careva nume. Sunt vizate acțiunile fundației despre care ați vorbit dumneavoastră”, ne-a răspus Harunjen.

Harunjen a explicat de ce fondatorii Caritate.md nu au fost audiați niciodată în dosarul inițiat în 2016: „O persoană nu poate fi interogată în calitate de martor, atâta timp cât asupra ei planează o suspiciune de săvârșire a unei infracțiuni. Procurorii nu pot să audieze în calitate de bănuit sau învinuit atunci când încă nu sunt în posesia probelor concludente și pertinente care dovedesc vinovăția”.

Harunjen a mai spus că acum acuzatorii vor examina atât plângerile celor de la „Caritate.md”, care au cerut investigarea acțiunilor jurnaliștilor de la RISE, cât și plângerea jurnaliștilor de la RISE în care au invocat intimidarea și împiedicarea intenționată a activității mass-media.

„Urmează să analizam toate circumstanțele să revizuim încă o dată toate obiectivele noastre în investigație reieșind deja și din ultima legație despre care până acum nu am știut”, a mai precizat Eduard Harunjen, procuror general.

După ce vor primi răspuns la solicitările adresate autorităților turce în legătură cu acest dosar, procurorii vor decide dacă vor pune persoanele sub învinuire sau vor înceta procesul penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram