Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (doc) PLDM solicită Procuraturii Generale…

(doc) PLDM solicită Procuraturii Generale să ancheteze „echidistant” amenințarea la adresa Mariei Ciobanu

Deputata liberal-democrată Maria Ciobanu a depus o plângere la Procuratura Generală după ce în seara zilei de ieri, 22 februarie, a fost amenințată la telefon de o persoană necunoscută, iar partidul din care face parte a emis o declarație publică prin intermediul căreia condamnă acțiunile de intimidare la adresa parlamentarei. Deputata a participat astăzi la ședința plenară a Legislativului.

Maria Ciobanu susține că a primit un apel în seara zilei de 22 februarie de la o persoană necunoscută.

„La ora 23.00, la telefonul fix a sunat un bărbat. O voce groasă de bărbat mi-a zis că dacă încă odată mai deschid gura în Parlament va fi pentru ultima dată. A făcut o pauză scurtă și m-a întrebat: „Ai înțeles?”. Apoi a închis”, a spus deputata reporterilor Unimedia. Aceasta a precizat că nu a recunoscut vocea persoanei și nu intuiește cine ar putea fi. Maria Ciobanu afirmă că va solicita operatorului de telefonie mobilă să-i prezinte numărul care a apelat-o.

Astăzi, 23 februarie, Maria Ciobanu a depus o plângere pe acest fapt la Procuratura Generală prin intermediul căreia cere pornirea unei cauze penale. Ulterior, PLDM a emis o declarație ce condamnă acțiunile de intimidare și solicită PG-ului să acheteze echidistant și profesionist cazul.

Deputata PLDM Maria Ciobanu a criticat în repetate rânduri actuala guvernare. Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, din martie 2017, aceasta declara că deputații sunt convinși să adere la PDM, atât prin metode de corupere, cât și prin șantaj.

Citiți aici:

Interviu cu deputata PLDM Maria Ciobanu: „Parlamentul. O ruşine naţională”