/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/FOTO/ „Cea mai mare onoare este să spui adevărul”. Viitorii jurnaliști au depus jurământul alături de Natalia Morari

missing
23 februarie 2018, ora 15:25

Georgeta Stepanov, decana facultății, a venit cu un mesaj de încurajare și a subliniat că cei care vin să studieze această profesie sunt cei care vor să schimbe lucrurile spre bine. „Jurnalismul nu este doar sărbătoare, jurnalismul este o muncă, uneori cu mari riscuri, dar tocmai în aceste riscuri constă frumusețea și magia acestei profesii.”

Natalia Morari a relatat studenților despre propria experiență acumulată în acest domeniu și a înmânat acestora legitimațiile de jurnalist oferite de universitate.

Eu am ajuns să fac jurnalism din prima zi când am ajuns la o revistă de investigații din Federație Rusă, neavând nicio experiență. Am avut norocul să am alături persoane de la care să am ce învăța. Trebuie să vă pese de ceea ce faceți și de țara în care trăiți, pentru că atunci când vă pasă, sunteți în stare de orice,” a spus jurnalista.

Cu încredere în rațiunea și puterea mea de a sluji până la capăt societatea, în mod solemn, liber, pe onoare jur să fiu corect și principial, imparțial și echidistant în toate acțiunile mele profesionale,” acestea au fost unele dintre promisiunile făcute de studenții anului întâi.

Pentru unii dintre ei, acesta a însemnat un prim pas în cariera lor profesională. „Pentru mine este foarte important acest moment, pentru că realizez cât de mare impact pot să aduc eu în activitatea mea jurnalistică. Voi folosi această legitimație pentru a scoate la suprafață doar lucruri importante pentru societate,” a spus Alina, studentă.

Este un eveniment cu mare însemnătate, deoarece noi, ca viitori jurnaliști, am jurat credință profesiei date, veridicitatea informației, deoarece cea mai mare onoare pentru un jurnalist este de a spune adevărul,” a menționat Serafim, student.

Acest eveniment este deja o tradiție pentru studenții anului întâi și s-a desfășurat pentru al cincilea an consecutiv.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram