Saakașvili și-a numit în funcții doi noi adjuncți. Vezi cine sunt ei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernatorul regiunii Odesa, Mihail Saakașvili, într-o postare recentă pe Facebook a anunțat că și-a numit ca adjuncți pe activista Euromaidanului, Iulia Marușevskaia, în vârstă de 25 de ani și pe ex-președintele oficiului ucrainean al corporației ruse Rosneft, Vladimir Jmak.

Saakașvili a menționat că Marușevskaia e cunoscută prin clipurile și discursurile sale televizate la posturile tv ucrainene și străine.

Potrivit oficialului, în ultimul an ea a făcut cursuri de instruire la universitățile din SUA. „Ea a coordonat campania mondială pentru apărarea libertății Ucrainei. În ultimul an, Iulia a făcut cursuri de instruire la universitățile din Harvard și Stanford, iar de baștină e din raionul Tatarbunar, Regiunea Odesa (Sudul Basarabiei)”, a explicat Saakașvili.

Vladimir Jmak, în vârstă de 51 de ani, e veteran al războiului din Afganistan. În 1998 a fost inclus în componența consiliului de observatori ai operatorului de telefonie mobilă Kiivstar, iar în 2010 a devenit director al companiei, informează Korrespondent.net.

Din 2011, Jmak a fost director executiv al holdingului petrolier THK-BP, iar după compania a intrat în Rosneft, a devenit directorul corporației Rosneft-Ukraina.

„Jmak a ajutat în mod activ armatei ucrainene cu provizii și echipamente. E căsătorit cu o franceză, Marianne, și are patru copii. Pe Volodea și Marianne îi cunosc de mai bine de 30 de ani”, a relatat Saakașvili.

Guvernatorul Odesei a mai menționat faptul că noii săi adjuncți vorbesc câteva limbi străine, în afară de asta, în echipa lui se numără deja mai bine de 10 angajați cu studii făcute în Occident.

„Noi invităm odesiți talentați și pe ucraineni, în general, în echipa noastră printr-un concurs deschis pentru toți. Pretendenții pot să aibă atât studii făcute în Ucraina, cât și în străinătate. Esențialul e să fie patrioți onești și să prezinte o abordare creativă a problemelor. E necesar că ei să lucreze și fără week-end-uri, fără intenția de a pleca de la serviciu la 6 seara”, a scris Saakașvili.

În timpul apropiat, la Odesa se va anunța un nou concurs deschis pentru încă o funcție de adjunct al Guvernatorului Administrației de Stat.

Potrivit sursei citate, Mihail Saakașvili intenționează să elibereze din funcții șefii a 24 de raioane din cele 27 ale regiunii Odesa, înnoind astfel întreaga administrație din zonă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...