A fost deportată, dar a vrut să se reîntoarcă. O moldoveancă, depistată la frontieră cu viza israeliană falsificată

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au depistat, aplicată în pașaportul unei moldovence, o viză israeliană cu semne vădite de falsificare. Cazul a fost consemnat ieri, 21 februarie, pe sensul de ieșire din țară.

Cetățeanca R. Moldova, în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat în calitate de pasager al unei rute ocazionale.

La controlul de frontieră, tânăra a înmânat pașaportul moldovenesc, în care era anexată viza eliberată de autoritățile israeliene. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au observat mai multe elemente nesigure în viză, fapt confirmat în urma cercetărilor cu tehnica din dotare și declarațiilor persoanei – viza era contrafăcută.

La audierea cetățenei, identificată ca locuitoare a satului Hârbovăț, r-nul Anenii Noi, s-a aflat că viza a fost aplicată în pașaport în statul Israel, de către o cunoștință a acesteia, avocată de meserie.

La fel, pe când se afla pe teritoriul Israelului, organele de resort din acest stat au depistat falsul în document, fapt pentru care moldoveanca a fost deportată. După o perioadă de timp, tânăra și-a propus să se reîntoarcă în Israel, prezentând pașaportul în care era aplicată această viză.

Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar moldoveanca nu și-a putut continua călătoria.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și identificării persoanelor implicate pentru atragere la răspundere.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.