Pe casa în care a locuit Boris Nemțov va fi instalată o placă comemorativă în memoria politicianului rus de opoziție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria Moscovei a permis instalarea pe casa în care a locuit politicianul rus de opoziție Boris Nemțov a unei plăci comemorative cu numele acestuia. Despre aceasta a anunțat, prin intermediul unui mesaj pe Twitter, primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

„Pe 27 februarie se împlinesc trei ani din ziua morții lui Boris Nemțov. La Guvernul Moscovei cu solicitarea de a imortaliza memoria acestuia și de a instaura o placă comemorativă s-a adresat Xenia Sobciak. Solicitarea ei a fost susținută și de mai mulți activiști civici”, a scris Sobianin.

El a adăugat că placa va fi instalată din resurse publice cu condiția că locatarii casei își vor da acordul.

Pe casa lui Nemțov a fost deja instalată o placă comemorativă în memoria sa. Ultima dată, o asemenea placă a fost instalată la începutul lunii septembrie. Pe aceasta scria: „Aici a locuit politicianul Boris Nemțov, mort din mâinile unui killer pe 27 februarie 2015”. Decizia privind instalarea acesteia a fost luată de proprietarii apartamentelor din blocul în care a locuit Nemțov, în urma votării organizate de către deputatul municipal Serghei Marcov, locuitor al acestui bloc.

Ulterior însă, tăblița a fost demontată.

Boris Nemțov a fost omorât pe 27 februarie 2015. În iulie 2017, cinci figuranți în cauza penală deschisă pe acest fapt au fost condamnați la termeni între 11 și 20 de ani de închisoare. Fiica lui Nemțov, Jana, consideră că crima nu a fost elucidată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...