(VIDEO) Traficanți de droguri, ridicați de „Fulger” cu 0,5 kg de marijuana și 0,4 kg de paie de mac

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi bărbați de 45 și 50 de ani, stabiliți cu domiciliul în raionul Florești, au fost reținuți de poliţişti, fiind suspectați de creșterea, păstrarea și comercializarea drogurilor de tip marijuană și paie de mac din care se extrage opium. Anterior, suspecții au fost condamnați pe infracțiuni similare, unul din ei fiind la libertate cu termen de probă.

În urma investigațiilor efectuate de către angajații Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecții fac parte dintr-un grup infracțional și comercializau droguri pe teritoriul raionului Florești.

Astfel, la 21 februarie curent, în urma acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații, suspecții au fost reținuți la domicilii.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile acestor doi suspecți cât și a unui alt membru a grupului, care la moment se află peste hotarele țării, de unde gestiona comercializarea drogurilor pe teritoriul țării, s-au depistat și ridicat 500 grame de marijuana și 400 grame paie de mac.

În urma activității criminale membrii grupării urmau să obțină un profit de 100.000 lei.

Suspecții sunt reținuți pe un termen de 72 de ore și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 5 ani.

La moment, se întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în comercializarea drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul ofițerilor BPDS „Fulger” a IGP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...