Alegerile primarului municipiului Chișinău, validate!

Judecătoria Centru a validat astăzi alegerile primarului municipiului Chișinău şi mandatul edilului Dorin Chirtoacă, ales în urma turului II al alegerilor locale din 28 iunie. Aceasta după ce magistraţii de la judecătoria Centru au respins contestația PSRM.

„Este o decizie corectă, legală și întemeiată având în vedere că contestația PSRM nu a fostprobată. Declarațiile invocate au rămas doar declarații. Primarul general a acumulat un procent covârșitor și respectiv astăzi judecătoria a decis să îi confirme mandatul”, a declarat Tatiana Iovu, avocatul PL și al lui Dorin Chirtoacă.

La rândul său, Maxim Lebedinschi, avocatul PSRM, a delarat că  socialiştii nu sunt de acord cu decizia luată astăzi. “Această hotărâre a fost cu influență politică. O să contestăm rezultatele ședinței de astăzi și o să mergem dacă va fi nevoie până la CEDO”, a declarat avocatul PSRM.

Reamintim că PSRM a contestat rezultatele tururlui Ii al algerilor pe motiv că există destule probe care demonstrează faptul că scrutinul ar fi fost unul cu încălcări, care au condus la un rezultat care nu corespunde realității.

De notat că la 28 iunie, în urma turului II al alegerilor locale, primar al municipiului Chișinău a fost ales Dorin Chirtoacă. Acesta  a câștigat cursa pentru fotoliul de primar al capitalei cu 53,54% dintre voturi, iar contracandidatul său socialista Zinaida Greceanîi a acumulat 46,46% din sufragii.

Chirtoacă este la al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău, fiind la conducerea capitalei din 2008.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.