Samsung ia fața Apple; Va lansa mai repede Note 5

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să urgenteze cu câteva săptămâni lansarea următoarei generaţii phabletei Galaxy Note, în încercarea de a dobândi un uşor avans înainte ca rivalul american Apple să lanseze noua sa generaţie de telefoane.

Potrivit sursei, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri va lansa o nouă versiune a phabletei Galaxy Note, cea de a cincea, la mijlocul lunii august, în condiţiile în care, în mod tradiţional, precedentele versiuni au fost lansate în septembrie.

Prima generaţie de Galaxy Note a fost lansată la salonului IFA de la Berlin din luna septembrie 2011 fiind primul produs din categoria „phablet”, o încrucişare între telefon şi tabletă. Începând de atunci, Samsung a profitat de fiecare ediţie a salonului de la Berlin pentru a lansa un nou model de Galaxy Note.

O lansare pe piaţă la mijlocul lunii august ar da Galaxy Note 5 un anumit răgaz până la mijlocul lunii septembrie, când în mod normal grupul american Apple lansează o nouă versiune de telefoane iPhone, un produs a cărui popularitate are potenţialul de a monopoliza atenţia media şi consumatorilor timp de mai multe săptămâni.

În prezent, Samsung încearcă să-şi revină după un an 2014 dezamăgitor, când profitul său a coborât la cel mai redus nivel din ultimii trei ani, pe fondul scăderii câştigurilor realizate din vânzarea de smartphone-uri. Recent, grupul sud-coreean a anunţat că se aşteaptă la o scădere de 4% a profitului său operaţional înregistrat în trimestrul al doilea al acestui an, în condiţiile în care vânzările înregistrate de cel mai nou smartphone al său, Galaxy S6, nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...