Ambasadorul Oleg Serebrian, decorat de Președintele Franței cu Ordinul Național de Merit

Ambasadorul Republicii Moldova în Franţa a fost decorat astăzi, la Palatul Orsay, sediul MAE al Franței, cu Ordinul Național de Merit, în grad de “Mare Ofițer”. Distincția de stat este oferită de Președintele Franței cetățenilor francezi, iar în anumite împrejurări și cetățenilor străini, care s-au remarcat prin realizări civile și militare.

„Francezii sunt extrem de zgârciți la distincții. E cu atât mai mare onoarea de a fi in grupul restrâns al celor decorați”, a scris pe pagina sa de facebook ambasadorul Moldovei.

Tot acolo, Oleg Serebrian menţionează că, aşa cum i-a spus și ambasadorului Eric Fournier, șeful Direcției Europa de la Ministerul francez de externe, această distincție înseamnă mai mult decât o recompensă morală pentru modesta contribuție pe care a avut-o la întărirea relațiilor dintre țările noastre: e un semn de prețuire pentru țara noastră, pentru poporul ei.

„E o distincție pe care o împart cu miile de moldoveni din Franța, oameni care fac cinste Republicii Moldova mai mult decât unii dintre demnitarii ei. Deși mandatul meu de Ambasador la Paris se încheie mâine, voi rămâne pentru tot restul vieții un neobosit „ambasador netitular” al prieteniei moldo-franceze”, a scris Oleg Serebrian.

ordin

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.