13:01:00 19.04.2024
Stiri

Guvernarea S-A RUPT? Ce se întâmplă cu premierul după anunţul-ŞOC făcut astăzi

Politică 10.07.2015 16:51 Vizualizări1522 Autor: Ziarul National
Guvernarea S-A RUPT? Ce se întâmplă cu premierul după anunţul-ŞOC făcut astăzi


Vicepremierul Gabriel Oprea spune că proiectul privind majorarea salariilor demnitarilor a fost făcut de mai mult timp, iar „ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”, el spunând că Ponta şi Iohannis „s-au pus de acord în principiu”, dar premierul avea rezerve că preşedintele va susţine ordonanţa, scrie gandul.info. De cealaltă parte, Victor Ponsta spune că nu a luat o așa decizie.

„Proiectul de ordonanţă a fost făcut de mai multă vreme la Ministerul Muncii, ideea aparţinând Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48. Miniştrii Muncii, Finanţelor şi Justiţiei au susţinut această ordonanţă, iar poziţia lor se regăseşte în stenogramele şedinţei de Guvern”, a declarat Gabriel Oprea, vineri, pentru MEDIAFAX.

„Domnul Oprea, ca întotdeaua a fost un om serios, a vorbit ceva, s-a ţinut de cuvânt, şi-a asumat responsabilitatea. Din păcate, n-a vorbit cu cine trebuie. A vorbit cu domnul Iohannis, care de altfel, a fost de acord. Domnul Mihalache, am auzit ieri, celălalt preşedinte al României, domnul Mihalache, că nu e de acord. Deci, decizia e foarte clară: mărim salariile la demnitari când le mărim la toţi funcţionarii”, a spus Ponta, vineri, solicitat de presă să clarifice situaţia ordonanţei aprobate de fostul premier interimar Gabriel Oprea.

Ponta a admis că a fost informat miercuri înainte de şedinţă cu privire la ordonanţă, dar a precizat că nu a fost de acord cu ea. "Am zis nu!", a fost categoric premierul.

Gabriel Oprea a spus că miercuri dimineaţă, când Victor Ponta a mers la Guvern, l-a informat pe acesta în legătură cu ordonanţa, iar premierul „a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că şeful statului îşi va arăta susţinerea faţă de adoptarea actului normativ”.

„Miercuri dimineaţa, când a venit la Guvern, l-am informat pe Victor Ponta în legătură cu ordonanţa, iar el a avut rezerve ca decizie politică, în sensul că nu avea certitudinea că şeful statului îşi va arăta susţinerea faţă de adoptarea actului normativ. Preşedintele Klaus Iohannis nu mi-a cerut aşa ceva, dar l-am informat în legătură cu adoptarea ordonanţei. Am stabilit cu premierul Victor Ponta, de faţă cu ceilalţi miniştri, să trecem ordonanţa, urmând să o publicăm în Monitorul Oficial, dacă va fi sprijinită de preşedinte, respectiv să nu o publicăm dacă nu va exista această susţinere - iar în acest caz ordonanţa nu-şi producea efectele. Dacă Victor Ponta va amâna aplicarea acestei ordonanţe, este dreptul său şi decizia sa ca prim-ministru. Aşa s-au întâmplat lucrurile, vă spun cu onestitate”, a mai afirmat Oprea.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md