O moldoveancă de 18 ani sechestrată într-un apartament din Turcia și obligată să se prostitueze

Un membru al unui grup criminal organizat va fi trimis în judecată pentru trafic de ființe umane. Acesta a identificat, prin intermediul unei reţele de socializare. o tânără, în vârstă de 18 ani, care a fost obligată să presteze servicii sexuale contra plată în Turcia.

După ce a aflat despre situaţia economică grea în care se află tânăra, făptuitorul i-ar fi propus tinerei angajarea la un post de muncă în calitate de dansatoare într-un club de noapte pe teritoriul Turciei.

În continuare, atribuțiile activității infracționale au fost preluate de alți membri ai grupului. Ei au suportat cheltuielile legate de perfectarea de urgență a pașaportului și procurarea biletelor de avion spre ţara de destinaţie.

Ajungând în orașul Istanbul, Turcia, victima a fost întâlnită de către alți membri ai grupului criminal organizat, care au transportat-o într-un apartament din orașul Marmaris, Turcia.

Tânăra a fost privată de dreptul de a se deplasa liber, fiind supusă exploatării sexuale pentru restituirea unei pretinse datorii legate de cheltuielile de transport.

Acesteia i s-a permis să revină în Republica Moldova doar după ce a aflat despre decesul mamei sale.

Pentru fapta comisă făptuitorul riscă până la 20 de ani de pedeapsă cu închisoarea.

Cauza penală în privinţa celorlalţi membri ai grupului criminal organizat a fost expediată anterior în instanţa de judecată, aflându-se în proces de examinare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.