Tinerii Moldovei către Klaus Iohannis: Vrem să ne certați, nu să fim așteptați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mișcarea civică Tinerii Moldovei, o parte din membrii căreia se află în aceste zile într-un marș pe jos de la Chișinău spre București, i-au transmis vineri președintelui României Klaus Iohannis o scrisoare deschisă.

Tinerii îi solicită liderului de la Cotroceni să fie „primiți acasă”, după marșul „îndelungat și greu”, prin caniculă și furtuni, din ultimele zile.

„Noi n-am vrut să fim așteptați. Când revii acasă des, mama nu te mai întâlnește cu masa întinsă, ci te ceartă de ce n-ai spălat cana după tine când ai plecat. Domnule Președinte, noi vrem să ne certați că n-am spălat cana, nu mai vrem să fim așteptați. Suntem tineri, suntem entuziaști, este adevărat. Dar suntem o mie care gândim la fel. Fiecare dintre noi are cel puțin părinții, frații, verișorii și vecinii care gândesc la fel. Domnule Președinte, noi suntem doar 3 milioane peste Prut”, se arată în scrisoarea tinerilor către Klaus Iohannis.

Totodată, aceștia își doresc să fie întâmpinați la Cotroceni, duminică, 12 iulie, „cu o strângere de mână și un cuvânt bun” din partea președintelui României.

Sâmbătă, 11 iulie, ora 10:00, mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului vor reface celebrele „Poduri de Flori” de la Prut. Participanții la eveniment din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel, aflat la 20 km de Iași, spre România. În semn de susținere a demersului celor o mie de tineri plecați pe jos spre capitala tuturor românilor, la București va avea loc o manifestație de solidaritate duminică, 12 iulie, ora 14:00, în Piața Universității.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...