„Acolo stau două femei cu copiii lor”. Administrația Penitenciarului „Rusca” au dat replică scrisorii deschise publicate de Domnica Cemortan

rusca5

Administrația Penitenciarului de la Rusca a venit cu o replică la scrisoare deschisă publicată de Domnica Cemortna. Aceasta i-a acuzat de faptul că au transformat camera amenajată în mod special pentru copii într-un dormitor destinat deținutelor. 

Potrivit șefului adjunct al penitenciarului, Oleg Popovschi, odaia este în continuare destinată copiilor, încă acum acolo stau două femei cu copiii lor, a declarat Oleg Popovschi pentru UNIMEDIA.

Pentru a convinge jurnaliștii, Popovschi i-a invitat să facă o vizită la penitenciar și să acorde întrebări persoanelor care se află în detenție. Reporterii au solicitat mai multe imagini foto, care ar confirma cele spuse de dumnealui, însă, ele încă nu au fost expediate.

În octombrie 2017 o petiție a fost semnată de câteva mii de oameni care cereau amenajarea unui spațiu de joacă pentru copiii care se află, alături de mamele lor, în Penitenciarul de la Rusca. Iniţiativa de a crea o copilărie fericită micuţilor de acolo, aparţine Fundatiei „Domnica Cemortan” care pe parcursul unui an de zile a luptat pentru a atrage atenţia autorităţilor asupra copiilor care se află în instituţie. Autorii proiectului au investit peste 35 de mii de lei în materiale de construcţie, mobilier, vopsea cu efect de tablă şi un televizor, iar mai multe mămici din grupul „ASK A MOM” au ajutat la amenajarea camerei.

Activista civică, Domnica Cemortan, a acuzat, într-o scrisoare deschisă, conducere instituției că odaie destinată copiilor, ar fi fost transformată în dormitor pentru deținute. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente