18:16:08 23.04.2024
Stiri

Crimă ODIOASĂ la Telenești. Unul dintre autori este MINOR

Social 10.07.2015 09:57 Vizualizări1190 Autor: Galina Munteanu
Crimă ODIOASĂ la Telenești. Unul dintre autori este MINOR


Un tânăr din satul Vadul Leca, raionul Telenești, va sta următorii 13 ani după gratii, fiind găsit vinovat pentru că, ajutat de un minor, elev în clasa a IX-a, a omorât un consătean. Cazul a avut loc în luna decembrie 2014, când inculpaţii s-au înțeles să meargă la un consătean, în vârstă de 76 ani, pentru a-i cere bani. Fiind sub influența alcoolului, au pătruns în locuinţa bătrânului și, profitând de faptul că stăpânul casei este de vârstă înaintată și nu se poate apăra, l-au lovit cu pumnii și picioarele, cauzându-i leziuni corporale grave. Mai mult, unul dintre inculpaţi a încercat să abuzeze sexual bătrânul. În urma multiplelor traumatisme, victima a decedat.

Pentru a ascunde urmele crimei și a crea impresia că bătrânul a decedat în urma unui incendiu, inculpaţii s-au deplasat a doua zi la domiciliul acestuia şi i-au dat foc.

Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru patru capete de acuzare, inclusiv tâlhărie, instigarea minorului la săvîrşirea infracţiunilor, vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii care a provocat decesul victimei şi tentativa de satisfacere a poftei sexuale în forme perverse.

Complicele acestuia, minor în vârstă de 17 ani, a fost recunoscut vinovat pentru tâlhărie şi vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii care a provocat decesul victimei. Acesta a fost condamnat la șapte ani închisoare în penitenciar pentru minori de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md