(VIDEO) Membrii unui grup criminal din cadrul organizației criminale „Patron”, reținuți de oamenii legii pentru șantaj

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup criminal specializat în infracțiuni grave și deosebit de grave, membrii căruia fac parte din organizația criminală „Patron”, liderul căreia își ispășește pedeapsa într-un penitenciar din România, a fost reținut de de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate în comun cu angajații Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale și ai Procuraturii Strășeni. Suspecții ar fi șantajat și estorcat bani în sumă de la 2.500 lei până la 1.000 euro, de la mai multe persoane, sub diferite pretexte inventate, amenințându-i cu moartea.

În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii l-au reținut pe așa-numitul „Supraveghetor”, membru grupului infracțional, domiciliat în satul Sireți, raionul Strășeni, în vârstă de 50 de ani, anterior condamnat pe infracțiuni similare. La moment, acesta este arestat pe un termen de 30 de zile.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliu și în automobilul acestuia au fost ridicate droguri, muniții aflate în circuit ilicit, un pumnal ce aparține suspectului, precum și alte obiecte care prezintă interes pentru cauza penală cercetată.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală în scopul dezmembrării grupului criminal organizat și acumularea probelor pertinente în privința complicilor.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „șantaj”. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...