(foto, video) Au fost desemnați câștigătorii EBEC 2018. Ce probe au avut de rezolvat participanții

6_2
Foto: agepi.md

O nouă ediție EBEC a adus noi participanți și noi probe interesante. Două echipe de studenți au fost desemnate câștigătoare în urma etapei locale de la Chișinău, tinerii urmând să ne reprezinte țara la etapa regională de la Iași.

48 de studenți de la UTM, grupați în 12 echipe, au luptat pentru a obține titlul de cel mai bun proiect în cadrul competiției. Echipele au fost divizate în două secțiuni: Case Study și Team Design.

La proba de Case Study, cele șase echipe participante au realizat, timp de 8 ore, un proiect obiectivul căruia a fost reducerea dependenței orașului Chișinău de râul Nistru. În urma jurizării, la proba de Case Study a învins echipa: ArchiWay.

În cadrul probei Team Design, participanții și-au testat abilitățile de inginer-inventator. Cele șase echipe selectate au avut sarcina de a construi un prototip care să se deplaseze peste toate obstacolele de pe traseu. La proba de Team Design, juriul a desemnat câștigătoare echipa: Rigid.

Studenții câștigători au fost premiați cu diplome și premii din partea UTM. De asemenea, participanții au beneficiat de premii din partea partenerilor.

Echipele câștigătoare vor reprezenta Republica Moldova la etapa regională, care va avea loc anul acesta, la Iași, în luna aprilie.

Evenimentul a avut loc în perioada 16 – 17 februarie și a ajuns anul acesta la ediția cu numărul 10. Competiția a fost organizată de BEST Chișinău, exclusiv pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei (UTM).

Photo Credit: agepi.md

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente