Polițiștii au ridicat un cerșetor, dar din haina acestuia au început să cadă pachete cu bani

Un cerșetor din Suedia i-a lăsat cu gura căscată pe polițiștii care l-au ridicat de pe stradă și l-au dus la secție. Bărbatul avea în buzunare nu mai puțin de 6 milioane de coroane suedeze, echivalentul a aproximativ 600.000 de euro, relatează The Sun.

Bărbatul oprea trecătorii pe stradă și le cerea bani ca să își poată cumpăra un bilet de tren până în Uppsala, la 70 de kilometri de capitala Stockholm.

A fost luat de pe străzi de poliție, pentru că oamenii s-au plâns că sunt hărțuiți de acesta. La percheziția corporală, din hainele lui ”au început să cadă pachete cu bancnote”. În total, cerșetorul avea la el 6 milioane de coroane suedeze, adică 600.000 de euro.

Șeful poliției, Jale Poljarevius, s-a declarat uluit de această întâmplare: ”Au început să cadă tot mai multe pachete. Nu am văzut niciodată atât de mulți bani, într-un astfel de context”.

Cerșetorul, în vârstă de 55 de ani, a fost arestat pentru suspiciunea de spălare de bani.

Poliția investighează dacă a obținut banii prin intermediul cerșetorie, dacă i-a câștigat la loterie sau dacă sunt produsul infracțiunii.

Cea mai mare bancnotă din Suedia este 1.000 de coroane, ceea ce înseamnă că cerșetorul avea cel puțin 6.000 de hârtii asupra lui.

Sursa: Stirileprotv.ro

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.