/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Autoritățile se vor împrumuta de la o bancă chineză pentru a repara două sectoare de drum

missing
17 februarie 2018, ora 16:33

Ministerul Economiei și Infrastructurii precizează că recent ministrul Chiril Gaburici a semnat cu delegația companiei chineze China Hyway Group Limited un memorandum de intenție privind reabilitarea drumurilor. Compania va facilita accesarea creditului de la ICBC și va executa lucrările de reabilitare a drumurilor în cazul finalizării negocierilor tehnice (condițiile contractuale și costul lucrărilor) și financiare (condițiile de împrumut de la banca ICBC).

Memorandumul semnat constituie un acord cadru şi specifică intenția părților de a reabilita și construi 330 km drumuri naționale, în patru etape. Fiecare etapă urmează să fie negociată separat, pe măsura elaborării documentelor necesare (studiile de fezabilitate, proiectul tehnic, studiile de mediu etc). Tronsoanele de drum selectate pentru prima etapă sunt asigurate cu documentație tehnică, iar studiile de fezabilitate necesită a fi actualizate.

Termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor incluse în prima etapă este de 36 de luni, plus altele 12 luni – perioada de notificare a defectelor. Lansarea lucrărilor depinde de finalizarea negocierilor tehnice și financiare.

Rețeaua drumurilor naționale include 5900 km drumuri expres, republicane și regionale. În prezent, 205 km sunt deja reabilitați, iar 400 km sunt în reabilitare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram