01:47:35 20.04.2024
Stiri

VIDEO // Silvia Radu: „Dacă s-ar cunoaște cum stau lucrurile la Primărie, atunci puțini candidați și-ar dori funcția de PRIMAR”

Social 17.02.2018 14:00 Vizualizări3624 Autor: Ziarul National


Primarul interimar Silvia Radu nu a decis, deocamdată, dacă va candida pentru această funcție la alegerile locale anticipate, după ce Dorin Chirtoacă și-a dat demisia. Totuși, aceasta a criticat fosta administrație a Primăriei capitalei, precizând că a găsit un buget asemenea unui „druşleak” (strecurătoare n.r.).

„Impresia mea personală este că bugetul municipiului este ca un „druşleak” – curge apa și totul iese prin găuri”, a spus Radu în cadrul emisiunii „Important”, de la TVC 21, făcând referire la faptul că a găsit o instituție coruptă.

Silvia Radu, care a salutat demisia lui Chirtoacă, a recunoscut că a fost printre votanții liberalului, doar că municipiul Chișinău ar trebui condus pe viitor de un gospodar, care să nu aibă apartenență politică. „L-am votat pe Dorin Chirtoacă. Nu mai țin minte de câte ori, de două sau de trei ori. L-am votat, pentru că nu era altă alegere și toți știu că a fost o alegere geopolitică”, a explicat aceasta.

Întrebată dacă va candida pentru funcția de primar, în cadrul alegerilor care cel mai probabil vor avea loc pe 20 mai curent, Silvia Radu a subliniat că e prematur să răspundă la această întrebare.

„Este mult prematur ca să răspund la această întrebare. Astfel de lucruri eu de obicei le discut în familie. Este o decizie pe care o luăm în comun, nu e o decizie a mea personală, pentru că am o familie numeroasă, care poate fi afectată de decizia mea. Aș vrea la început să discut cu ei. În cazul în care va fi luată vreo decizie, va fi luată cu condiția că nu voi fi reprezentant al niciunui partid și nu voi adera la mișcări politice. Asta în cazul în care voi hotărî să candidez, dar vă zic sincer, după ce am văzut ce se face la Primărie și dacă se va cunoaște cum stau lucrurile, puțini candidați ar fi la Primăria municipiului Chișinău care să nu dorească să o facă doar din intenții politice și corupte”, a punctat Radu.

Primărița nu a uitat nici de liberalul Valeriu Munteanu, care urma să fie propus în funcția de viceprimar al municipiului. Fostul ministru a criticat-o de nenumărate ori pe Silvia Radu și chiar a cerut procuraturii să pornească un dosar penal pe faptul preluării abuzive de către Silvia Radu a funcției de primar interimar.

„Domnul Munteanu în genere este faimosul șomer de lux al politicii moldovenești, fiindcă nu a avut alte funcții decât cele pe care i le-a dat partidul. El pretinde că este expert în toate domeniile. Au avut infiltrați în primărie și fratele, și rudele sale. A fost implicat în scheme care au fost cunoscute mai mult sau mai puțin și până la urmă vor fi făcute publice”, a menționat Silvia Radu.

Silvia Radu a pomenit și de controversatul Igor Gamrețchi, care din învinuit în dosarul parcărilor cu plată a devenit martor în dosarul lui Dorin Chirtoacă, iar acum dorește să se întoarcă în funcția de șef al Direcției transport.

„Nu cred că oamenii corupți mai au ce căuta la Primărie. Penalii în genere nu trebuie să se gândească la un loc în Primărie. Domnul Gamrețchi își închipuie că o să vină înapoi la Primărie și o să lucreze. Unde s-a mai văzut așa ceva în lumea întreagă, cum să ai atâta tupeu? Să ai un caz penal, o casă pe care nu poți să o justifici din venitul pe care l-ai avut la Primărie. Cum să vrei să vii înapoi și să fii angajatul Primăriei!? Numai în R. Moldova e posibil acest lucru”, a conchis Radu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md