Proiectul de susţinere a agriculturii în autonomia găgăuză şi raionul Taraclia prevede crearea a cel puţin 90 de locuri de muncă noi. 

Prin intermediul acestui program al PNUD, la Comrat a fost înfiinţat un centru de dezvoltare inovativă a carierei care are drept scop instruirea şomerilor, a migranţilor moldoveni întorşi acasă şi a absolvenţilor. Persoanele respective sunt ulterior angajate în câmpul muncii sau chiar îşi iniţiază propria afacere. 

Una dintre persoanele care a trecut cu brio cursul de pregătire şi a fost ulterior angajată la un centru de consultanţă este Stepanida Burudji. Tânăra munceşte contabilă.

O absolventă a centrului este şi Elizaveta Arnăut, care a reuşit cu 3 mii de euro să-şi deschidă propria afacere - un centru de sănătate în oraşul Comrat. Ideea i-a venit după ce a vizitat o staţiune din Carpaţi. 

Finanţat de Uniunea Europeană cu 6,5 milioane de euro şi implementat de PNUD, programul SARD îşi propune să intensifice colaborarea între autorităţile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din Găgăuzia şi raionul Taraclia.