Se întâmplă după ce cauza a fost suspendată pentru o perioadă, când a fost sesizată Curtea Constituţională, care a decis că verificarea judecătorilor de către Serviciul de Informaţii şi Securitate este neconstituţională. 

Fosta judecătoare a Curţii de Apel Chişinău a lipsit de la şedinţă. În legătură cu acest fapt, examinarea în fond a dosarului a fost programată pentru 3 martie. Avocata Domnicăi Manole susţine că, de fapt, completul ar fi putut examina solicitarea de reluare a cauzei fără participarea părţilor.

Apărătoarea afirmă că, după decizia Curţii Constituţionale, Curţii Supreme de Justiţie îi rămâne doar să o restabilească în funcţie pe Domnica Manole.

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea verificării judecătorilor de către SIS a fost pronunţată încă la începutul lunii decembrie a anului trecut. Sesizarea a fost făcută de către Domnica Manole şi avocata acesteia Viorica Grecu.

Amintim că, în iulie, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât să o elibereze din funcţie pe Domnica Manole în baza avizelor SIS, dar şi pentru faptul că ar fi comunicat cu părţi din mai multe dosare, decizie care a provocat reacţii din partea Delegaţiei Uniunii Europene, a Ambasadei Statelor Unite ale Americii, dar şi a ONG-urilor din domeniu.