/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Bani pentru egalitatea de gen. Suedia oferă 3,2 mln.$ pentru promovarea femeilor din Moldova

16 februarie 2018, ora 19:25

Potrivit UN Women, autoritățile din Moldova trebuie să acționeze cât mai urgent pentru a accelera reformele în susținerea egalității de gen și respectării drepturilor femeilor în toate domeniile.

Nu ne mai putem permite luxul să așteptăm încă 50 sau 70 de ani până când vom realiza acest obiectiv de egalitate de gen. Nu trebuie să uităm și alte scopuri de a lichida aceste diferențe salariale dintre femei și bărbați, la fel eradicarea violenței de care suferă practic 2 din trei femei din Republica Moldova,” a declarat Asya Varbanova, directoare interimară, UN Women Moldova.

Săptămâna acesta Ministrul de Externe al Suediei, Margot Wallström, a accentuat încă o dată importanța acestei politici, spunând că peste tot în lume femeile sunt neglijate în ceea ce privește resursele și drepturile,” a spus Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova.

Prin urmare, banii oferiți de guvernul Suediei vor fi îndreptați spre diferite proiecte de susținere a femeilor din Moldova.

Noi vrem, ca în următorii 5 ani, să vedem mai multe femei în funcții de conducere, în Parlament, consilieri locali, primari, în mediul de afaceri,” a adăugat Varbanova.

Potrivit datelor oficiale, în Moldova doar 20 la sută din primari, 21 la sută din deputați și 25 la sută din miniștri sunt femei. Iar rata femeilor antreprenoare constituie doar 27 la sută.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram