Acest lucru ar corecta recordul pentru cel mai vârstnic număr 1 ATP din istorie - record deţinut începând cu 1 mai 2003 de Andre Agassi. În acel moment, americanul era antrenat de Darren Cahill, iar antrenorul australian reuşea o dublă unică în tenis - reuşise să îi ducă pe prima poziţie ATP pe cel mai tânăr şi cel mai în vârstă jucător.

”Bucurându-mă de ultima mea zi (cel mai probabil) ca antrenor al celui mai în vârstă nr.1 din circuitul ATP. Ah, Federer! Lacomă fiinţă! Ei bine ... a fost o călătorie fantastică şi o onoare, Andre Agassi. Nu există un tip mai potrivit pentru a-ţi depăşi recordul. Du-te şi fă-o, Rog! 14 luni de tenis uimitoare. O carieră uimitoare", a scris cu umorul caracteristic Darren Cahill, pe contul oficial de Twitter.

Roger Federer şi-a apărat la finalul lunii ianuarie titlul la Australian Open, devenind primul jucător din istorie care câştigă 20 de titluri de Mare Şlem în Era Open. Apoi, elveţianul a decis să revină mai devreme în circuit, la turneul ATP 500 de la Rotterdam, pentru a-şi depăşi eternul rival - Rafael Nadal - în clasamentul ATP şi a face rocada în tenisul mondial.

Federer trebuie să îl învingă vineri seară pe olandezul Robin Haase (42 ATP), pentru a reveni pe prima poziţie ATP începând de luni - după o pauză de cinci ani şi 106 zile. Elveţianul a câştigat fără emoţii precedentele două meciuri directe cu Haase. În primul tur de la Rotterdam, Federer l-a măcelărit pe belgianul Bemelmans (locul 116 ATP), în 47 de minute, apoi a înregistrat a 13-a victorie a carierei, din 13 partide, împotriva lui Philipp Kohlschreiber.