ANSA a avertizat mai mulți comercianți de produse lactate. Ce nereguli a depistat în urma controalelor

IMG_9023

În urma informațiilor apărute în presă și de la consumatori privind neconformitățile depistate în unele produse lactate, ANSA a întreprins măsuri concrete de prevenire a comercializării produselor neconforme.

În prima etapă au fost prelevate și examenate 126 de probe de la producători,  importatori de produse lactate și din rețeaua comercială și supuse investigațiilor de laborator la Centrul Republican pentru Diagnostică Veterinară.

În rezultatul testelor s-au depistat neconformități privind prezența grăsimelor vegetale la următoarele tipuri de produse de la SA JLC:

#brânză proaspătă de vaci de 5 procente – 21,75 % (grăsimi vegetale)

#brânză proaspătă de vaci de 2 procente -14,93% (grăsimi vegetale).

În laptele concentrat fiert cu zahăr „IRISCA” importat din Ucraina s-au depistat 93,77% de grăsimi vegetale, pe când prezența acestora în produsul respectiv este inadmisibilă.

În produsele lactate de la SA INCOMLAC:

#în untul „Crestianscoe” conținutul de grăsimi vegetale constituie – 15,54%;

#în brânzică glazurată cu umplutură de lapte concentrat  fiert – 60,81%;

#în brânzică dulce Mic Vis cu caise – 34,18%;

#în brânzică glazurată cu aromă de vanelie conținutul de grăsimi vegetale este de 77,51%.

Printr-o dispoziție emisă de ANSA, operatorii menționați au fost avertizați privind retragerea imediată a produselor neconforme din rețeaua comercială.

Prelevarea probelor de produse lactate din rețeaua de comerț și de la punctele de inspecții de la Frontiere continuă, în acest proces fiind implicate toate subdiviziunile ANSA.

Conform planului elaborat pentru prevenirea comercializării produselor neconforme, inspectorii ANSA vor verifica până la sfârșitul lui martie toate întreprinderile de profil din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente