/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

/VIDEO/ Primăria și proprietarii UNIC se judecă. ROGOB încearcă să privatizeze un teren de un hectar aferent centrului comercial

16 februarie 2018, ora 17:58

Astfel, la doar câteva zile după ce a preluat centrul comercial, compania a trecut la privatizarea terenului din jurul imobilului cu o suprafață de 1,38 ha, dar și la arendarea unei alte porțiuni din preajmă. Compania ar urma să cumpere terenul cu un preț normativ, sub cel de piață. Pentru că primăria capitalei şi Consiliul Municipal i-au respins cererea, agentul economic s-a adresat în judecată.

Însă, primăria a pierdut procesul atât în instanța inferioară, cât și la Curtea de Apel, urmând acum să atace decizia la Curtea Supremă de Justiție. Juristul Primăriei susține că terenul aferent nu poate fi privatizat, pentru că acolo mai activează un agent economic, care are contract de arendă cu autoritățile municipale.

Reprezentantul acestuia spune că aici ar urma să ridice o parcare. „Primăria a venit cu ideea ca aici, pe terenul de lângă clădirea noastră, trebuie să fie o parcare multi-etajată”, spune Ludmila Țurcan, reprezentant al agentului economic.

Reprezentanta companiei care arendează spune că a încercat de mai multe ori să discute cu noii proprietari ai magazinul universal, pentru a-i convinge să construiască parcarea împreună. „Au luat contractul și când l-am sunat pe domnul Roșca, el m-a insultat și a zis că va demola construcția și va lua tot pământul”, susține Ludmila Țurcan.

De partea cealaltă, directorul general al Companiei de mezeluri, Igor Roșca, a comentat pentru TV8 că terenurile aferente disputate fac parte din planul de dezvoltare al centrului comercial, iar, din cauza conflictelor, proiectul nu poate fi dus la bun sfârșit.

Într-o declarație scrisă, acesta a declarat: „Ne dorim amenajarea estetică a fântânii artizanale din scuarul centrului, de asemenea, construcția unei parcări multi-etajată pentru comoditatea vizitatorilor centrului comercial. Terenurile aferente dintotdeauna au fost în gestiunea Centrului Comercial Unic, din moment ce centrul a fost privatizat și se doresc investiții în dezvoltarea acestuia, consideram că și spațiile aferente urmează să rămână, în continuare, în gestiunea S.A Unic”.

Potrivit Ziarului de Gardă, terenul disputat a fost evaluat, în 2009, la 28 de milioane de lei.

Reporter: Parascovia Spic
Imagini: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram