La începutul şedinţei, judecătoarea Svetlana Tizu a pronunţat o hotărâre cu privire la cererea lui Platon de a fi investigate acţiunile ofiţerilor Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”, care nu ar fi permis acum câteva luni accesul unuia dintre apărători în sala de judecată. Afaceristul a ajuns în instanţă după ce a sesizat Procuratura, însă instituţia nu a întreprins nimic. La pronunţarea deciziei, Tizu nu a permis accesul presei.

Ulterior, judecătoarea a trecut la examinarea unei alte plângeri dintre cele şapte depuse de către Platon. Potrivit avocatului acestuia, la un moment dat, el a discutat cu Platon metoda de apărare, însă judecătoarea le-a făcut observaţie şi ar fi declarat că au stabilite ore pentru întrevedere. Din acest motiv, avocatul i-a dat vot de neîncredere Svetlanei Tizu.

După ce avocatul şi-a argumentat cererea de recuzare în faţa altui judecător, instanţa a decis:

Ulterior, dosarul a revenit la Tizu, însă şedinţa a fost amânată pentru data de 27 martie. Veaceslav Platon a depus trei plângeri la CEDO. Două au început să fie examinate. Platon s-a plâns pe tratamentul inuman şi degradant în detenţie, pe refuzul de a fi asistat medical, pe limitarea accesului avocaţilor, dar şi a rudelor la întrevederi. CEDO a înştiinţat despre acest lucru Guvernul Republicii Moldova, care are la dispoziţie patru luni pentru a prezenta explicaţiile de rigoare.